Ökológus Tea - március 12.

Kedves Mindenki!

A következő Ökológus Tea alkalmával Czuppon Bálint (ELTE Növényrendszertani, Ökológiai és Elméleti Biológiai Tsz.) tart előadást a következő címmel:

Növényi ragadozás - a rovaremésztő növények világa

Boldog Új Évet!

Boldog és Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánunk!

Ökológus Tea - 2018. december 4.

A következő Ökológus Tea alkalmával Dr. Hajdu Zsanett (biológus, farmakognaszta; Szegedi Tudományegyetem) tart előadást a következő címmel:

A trópusok ajándékai: hogyan kutassunk Amazóniában?

Dr. Hajdu Zsanett biológusként végzett, majd idegrendszerre ható gyógynövények hatóanyagainak kutatásából doktorált a szegedi Gyógyszerésztudományi Karon. Még hallgató korában önálló kutatóutat szervezett két társával Bolíviába, ahol két évig élt andoki és amazóniai indiánok között. Egy amazóniai faluban végzett egy gyógynövénykutatást, amiből a diplomamunkáját is elkészítette. 2015-ben Nemzeti Kiválóság Díjat kapott tudományos és ismeretterjesztő munkája elismeréseként. 2016-ban egy Costa Rica-i őserdei kutató-oktatóközpontban tanított etnobiológiát, majd megjelent  A trópusok ajándékai - Szenvedélyes kutatóutam igaz története Bolívia indiánjai között című könyve. Utána olvasói kérésre készítette el a “Hogyan valósítsunk meg kutatóutat a Föld túloldalán?” című online kurzust. Jelenleg tudományos ismeretterjesztéssel foglalkozik szerte hazánkban. A vetített képes előadáson az előadó személyes kalandjain, az indiánok, a helyi gyógynövények, a terepmunka bemutatásán keresztül adja át tapasztalatait. A jelenlévők azt is megtudhatják, hogy az amazóniai tradicionális orvoslás gyökereitől hogyan juthatunk el a növényi hatóanyag alapú készítmények fejlesztéséig.

Az előadás helye:  ELTE Lágymányosi Déli Tömb, Dudich Endre-terem 0.817
Időpontja: 2018. december 4. 16 óra.

Minden érdeklődőt szívesen látunk!
Oborny Beáta és Czuppon Bálint

Klímaváltozás és vegetáció: mit mutatnak a terepi kísérletek?

Klímaváltozás és vegetáció: mit mutatnak a terepi kísérletek?” címmel Kröel-Dulay Gyuri fog előadást tartani a Szupra Klub szervezésében.
Helyszín és időpont: október 16. (kedd), 16:00-17:30, D 0-817 (Dudich Endre terem).
A kb. 45 perces előadás után kötetlen beszélgetést tervezünk.

2018/2019 őszi félév

Kedves Hallgatók!

Köszöntünk mindenkit a 2018/2019 őszi félévében!

Ökológus tea - 2017. március 19.

A következő Ökológus Tea alkalmával Padisák Judit (Pannon Egyetem, Limnológiai Intézeti Tanszék) tart előadást a következő címmel:

A fitoplankton ökölógia négy oszlopa - de főleg az első

Az előadás helye: ELTE Lágymányosi Déli Tömb, földszint 0.311 terem.
Időpontja: március 19, 12 óra.

Minden érdeklődőt szívesen látunk!
Oborny Beáta

Kalapos Tibor Apáczai Csere János-díjas

Kalapos Tibor, az tanszékünk egyetemi docense, kiemelkedő hatású oktatási-nevelési munkájáért, valamint a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tudományos tevékenysége elismeréseként Apáczai Csere János-díjat vehetett át a pedagógusnap alkalmából szervezett ünnepségen a Zeneakadémián 2017. június 1-jén.

 

Meghívó MSc/BSc védésre

MEGHÍVÓ

Az ELTE Növényrendszertani, Ökológiai és Elméleti Biológiai Tanszékén 2017. június 19-én tartjuk a szakdolgozatok nyilvános védését, melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Helyszín: ELTE Lágymányosi Campus Déli Tömb (Pázmány Péter sétány 1/C) 7. emelet 7.501-es terem (Növényrendszertani Gyakorló).

Program

Szathmáry Eörs Széchenyi-díjas

SZATHMÁRY EÖRS biológus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kar Biológiai Intézete Növényrendszertani Ökológiai és Elméleti Biológiai Tanszékének egyetemi tanára, a németországi Parmenides Center for the Conceptual Foundations of Science igazgatója, a müncheni Ludwig Maximilians Egyetem vendégprofesszora, az Academia Europaea tagja részére az elméleti és evolúcióbiológia világszerte nagyra becsült kutatójaként az élet keletkezésével és a genetikai kód eredetével kapcsolatos figyelemre méltó kutatásai mellett a nyelv eredetének és e

2016/2017 tavaszi félév kezdete

Kedves Hallgatók!

Üdövözöljük az új és régi hallgatóinkat a 2016/2017-es tanév tavaszi félévében!

Tanszékünk által tartott előadásokról és gyakorlatokról az oktatás menüpont alatt tájékozódhattok.

Szakdolgozati lehetőségekről itt vagy az adott oktatónál személyesen tájékozódhattok.

Pages

Subscribe to Növényrendszertani, Ökológiai és Elméleti Biológiai Tanszék RSS